DuurSamen Zoetermeer 2018

 

Stichting Vrienden van Jinotega wordt stichting DuurSamen Zoetermeer

Een duurzame toekomst gaat over meer dan alleen het klimaat. Het gaat ook over schoon water, gezondheid, werk en inkomen, onderwijs, beheer van de natuurlijke omgeving. De natuur is niet van ons. Een samenleving die samenhangt, waar iedereen zijn kansen kan verzilveren. Duurzame initiatieven dicht bij huis, lokale voedselproductie, energiecoƶperaties, schoon vervoer, deeleconomieƫn, circulariteit, participatie in de samenleving. Duurzame welvaart, economische ontwikkeling en milieu kunnen we alleen waarborgen door lokaal en internationaal op een verantwoorde manier om te gaan met klimaat, energie, water, voedsel, afval en armoede. Zijn de beslissingen die we nemen ook in het belang van onze kinderen en kleinkinderen?

De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties vormen de leidraad voor de activiteiten. In deze brede benadering krijgt de vriendschapsband met Jinotega in Nicaragua een nieuwe dimensie.

De nieuwe stichting DuurSamen Zoetermeer wil verbinden, infomeren, debatten organiseren tussen inwoners, ondernemers, instellingen en overheden.

Kom zondag 22 april naar het Nicolaasplein en beleef het evenement DuurSamen Zoetermeer 2018.

Het programma vind je hier