Aanmelden

De Vrienden van Jinotega  zijn op zoek naar Zoetermeerders,  jong en oud, die willen meedenken en meedoen om de langjarige vriendschapsrelatie in een nieuwe fase te brengen.

Sinds mei 2018 is de stichting Vrienden van Jinotega omgevormd tot de stichting DuurSamen Zoetermeer. De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties vormen de paraplu  voor alle activiteiten. Duurzaamheid is een breed begrip met internationale, nationale, regionale en lokale aspecten. Wat we graag van een ander vragen, geldt ook voor ons zelf.

De gemeenteraad van onze gemeente heeft in een motie onze stichting gevraagd een voorstel te doen om in Zoetermeer een fysiek en digitaal duurzaamheidsplatform in te richten.

Voor de internationale component komen we graag in gesprek met mensen die willen nadenken over de invulling van de vriendschapsband die aansluit bij de gezamenlijke gevoelde zorg voor het behoud van onze planeet en willen helpen met het verder ontwikkelen en beheren van digitale informatiekanalen, qua inhoud en vorm.

De situatie in Nicaragua geeft op dit moment grote reden tot zorg. Dat is een extra uitdaging om na te denken over nieuwe vormen van samenwerking met onze partner in Jinotega, La Cuculmeca (https://lacuculmecajinotega.wordpress.com/who-is-la-cuculmeca).  De organisatie richt zich op onderwijs en informatie, in het bijzonder op het platteland rond de stad Jinotega.

Wil je meer weten, stuur dan een e-mail naar vriendenvanjinotega@jinotega.nl  met je naam en telefoonnummer.

We bellen zo snel mogelijk terug.

 


Comments are closed.