Muurschildering De Spelevaert

Lekker schilderen op de Spelevaert

Nu mocht het een keertje:  Lekker op de buitenmuur schilderen! Deze week hebben de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool  de Spelevaert aan de Irisvaert 2-4 in Seghwaert  samen met kunstschilder Manuel uit Nicaragua een muurschildering gemaakt op de buitenmuur aan de Pitrusvaart.

De kunstenaar is in Nederland om aandacht te krijgen voor kinderen die niet naar school kunnen in zijn land. Hij doet dit onder leiding van Susana ,die tevens tolk is vanuit Piëzo. Susana had een aantal jaren geleden ook twee kinderen op de Spelevaert!  Alle kinderen van de Spelevaert hebben tekeningen gemaakt rond het thema “iedereen naar school”. De kunstenaar heeft zich hierdoor laten inspireren en een ontwerp gemaakt.

Op donderdag 1 oktober om 11.00u kwam wethouder Isabelle Vugs om mee te schilderen. Ook kwam de directeur van Piëzo, Mirjam van Bijnen, een steentje bijdragen. Op vrijdag werd het kunstwerk onthuld door vier kinderen die hadden meegewerkt en Kees van der Aar, de directeur van de Spelevaert.  Misschien zien de kinderen allemaal wel een stukje van hun eigen tekening terug. De  stichting Vrienden van Jinotega heeft dit project mogelijk gemaakt. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan samen met Manuel om er iets moois van te maken. De Spelevaert is blij met een eyecatcher er bij. En …..het kunstwerk  is móói!

 Comments are closed.